Mer jul i köket

Jag tyckte att jag var så smart som fyndade jultyg på rean förra julen, jag inbillade mig nämligen att jag skulle ha färdigsydda gardiner redan i våras som bara var att plocka fram till nästa jul sen. Men nej, tyget låg där fint på sin rulle ända tills för någon vecka sedan. Men nu är de klara i alla fall. Och bra blev det! Jag hade matchande sytråd hemma, jag slapp byta undertråd, de blev lagom stora och de passar bra tillsammans med de nya ljusstakarna, både i färg och motiv. Vi hade en trevlig stund, jag och symaskinen.

(Och att nålen sedan gick av när jag skulle laga min förbenade väska behöver kanske inte nämnas. Har tänkt förtränga det ett tag till så att jag kan få en glad överraskning nästa gång jag ska sy och nyupptäcker att nålen måste bytas. Det blir så mycket mer spänning i vardagen på det viset.)

Så nu är köket färdigpyntat (och jag är riktigt nöjd!) och pepparkakorna är bakade. Kommer tomten snart eller?


 

 

Måste ju få visa upp knoddsens julskapelser från förra året också, N gjorde en snögubbe i modellera och det skulle givetvis efterapas av S och O. S gjorde ett ordentligt försök med rätt färger och så men det påminner mer om en pippi med stor näbb som har kraschat. O nöjde sig kort och gott med att nypa av tre bitar av leran och pluppa dem på varandra, forma saker till bollar är visst för fjantar, det går lika bra med korvformade snögubbar.

 

 


RSS 2.0