Gardiner, kökstak och påsk

När man är seg med att uppdatera så kan det sluta med en salig röra av bilder som väntar på att hoppa in i ett och samma inlägg, ett exempel på detta följer nedan:

Jag har länge stört mig på det fula taket i köket, ojämna små pluttrutor som ingen blir glad av. För någon vecka sedan slet vi ner hela rasket och nu i helgen har det fina trätaket som doldes under målats vitt. Jag tycker det blev en enorm skillnad! Hela rummet känns större och nu känns det även mer enhetligt med resten av huset. Bilderna är inte de bästa, men det är inte så mycket vackert att fota på i köket ännu iallafall. Ett stort gapande hål där skafferiet stod och avsaknaden av taklister gör att det inte ser vackert ut oavsett vinkel. Bättre bilder kommer när jag är mer nöjd med motivet.

Före, lite senare och efter:





Lite annat nytt i köket: Min älskade klockvägg växer!




Det dyker ständigt upp en massa fina kökshanddukar med underbara motiv, men som tyvärr har urusel uppsugningsförmåga. Jag sörjde mer än en gång att det var meningslöst att köpa dessa handdukar eftersom de var till ingen nytta och även om de hade varit av bättre material så hade man ju ändå förstört dem med att torka disk och annat trams. Men! Nu har jag hittat nyttan! Jag är helt förälskad i mina nya handduksgardiner! Perfekt längd och bredd för mitt omöjliga-breda-försett-med-vädringslucka-för-att-göra-det-lite-krångligare-fönster.





Jag har skaffat mig två nya husdjur också, har spanat på dem i månader och nu äntligen sitter de och kvittrar i mitt kök.




Sist men inte minst, det har ju varit påsk! Vi bojkottade det svenska påskbordet och satsade på en italiensk afton istället. Focaccia, caprese, lasagne, penne e pomodorini al gratin, kycklingcannelloni, toast med kycklingröra och pannacotta med sommarbärsås stod på menyn och det var riktigt gott! Spinner nog vidare på det temat även nästa påsk.








Som sagt, en härlig blandning i det här inlägget. Men lika glad för det är jag (för vad gör det om hundra år när allting kommer kring?).

RSS 2.0